Design

UI/UX design

Experienta utilizatorilor pe site este definitorie pentru un brand, intrucat ea vine in intampinarea nevoilor acestora. Datorita crearii unei experiente cat mai placute pe site, utilizatorii isi formeaza pareri pozitive care ii fac sa se reintoarca si sa devina loiali.

User Experience Design (UX design)

UX se defineste prin planificare si strategie, dar are in vedere si psihologia generala a experientei utilizatorului. Aceasta se concentreaza mai mult pe vizitatorii site-ului si mai putin pe produs.

User Interface Design (UI design)

Pe de alta parte, designul UI se axeaza pe estetica produsului si pe crearea unor interfete accesibile, usor de navigat. Astfel, se anticipeaza nevoile utilizatorului, iar prin adaugarea de elemente se faciliteaza accesarea paginilor, cat si intelegerea sau utilizarea lor.

UX Design & UI Design. Cum lucram?
UX

Analiza*

Echipa noastra va incepe cu analiza site-ului tau si va cerceta modul in care este construit, pentru a descoperi ceea ce functioneaza si ce nu, astfel incat rata de conversie sa cunoasca o crestere semnificativa.

Structura interfetei

Organizarea si structurarea continutului site-ului reprezinta un alt pas esential pentru experienta utilizatorului. Pentru ca acesta sa gaseasca tot ceea ca cauta fara prea mari eforturi, arhitectura informationala trebuie bine definita.

Schite si scenarii

Apoi, pentru rezolvarea unei probleme de design, ne folosim de schite cu ajutorul carora cream diverse scenarii, avand ca scop explorarea, rafinarea si propunerea unor idei inovative.

Testarea prototipului

Dupa conturarea unei schite, trecem la simularea detaliata a designului propus. Desigur, acesta surprinde intentia unui proiect si simuleaza mai multe stari ale aceluiasi design.

Editare

In final, odata ce avem o harta a site-ului tau cu pasi bine definiti pe care vizitatorii ii pot urma, ne ocupam de editarea acestuia.

Analiza* - care este strategia pe care o abordam in UX?

Principalele persoane care stiu exact ce doresc de pe site-ul tau sunt clientii, intrucat acestia il acceseaza, motiv pentru care este esential sa le acordam statutul potrivit in creionarea strategiei UX. Odata ce vom realiza analiza detaliata, vom sti ce asteapta audienta ta si vom putea sa optimizam experienta acesteia.

  • Folosim instrumente online care ne ajuta sa evaluam erorile de functionalitate ale site-ului si rapoarte care necesita atentia noastra: rata de respingere, cosurile abandonate.
  • De asemenea, folosim Google Analytics, iar cu ajutorul sau reusim sa avem o intelege profunda a clientilor tai. Cunoasterea clientilor este obligatorie.
  • Orice site trebuie sa fie mobile-friendly, pentru a asigura un grad ridicat de satisfactie al utilizatorului. Mai mult, este cu atat mai important datorita faptului ca Google considera prioritara acum indexarea mobila. Acest fapt vine in urma cresterii numarului de utilizatori care folosesc telefonul mobil pentru accesarea diverselor pagini de Internet.
  • Continutul unic, atractiv si coerent conteaza enorm pentru experienta utilizatorului. Desigur, el ajuta din punct de vedere SEO, iar acest lucru se va cunoaste in obtinerea unor pozitii mai bune in clasamentul Google.
  • Datorita accesului la instrumentele de analiza, ne vom da seama daca folosirea CTA-urilor este una corecta si daca audienta rezoneaza cu acestea. Vom analiza relevanta link-urilor de destinatie, precum si pozitionarea acestora.

UI

Referinte privind designul

Dupa o discutie detaliata cu tine, vom intelege ce asteptari ai si vom veni cu cateva propuneri si sugestii privind designul site-ului. Mai mult, dupa conturarea acestui, vom veni cu propuneri privind animatiile, astfel incat site-ul tau sa se transforme intr-unul interactiv.

Interfata grafica

Ulterior, vom dezvolta interfata grafica cu care utilizatorul va interactiona si vom include toate elementele sale necesare: de la imagini la butoane, animatii pentru fiecare pagina in parte. Toate acestea il vor indruma pe utilizator pe site-ul tau.

Revizuirea designului

Nu in ultimul rand, vom revizui designul si ne vom asigura ca acesta este unitar, simplificat – pentru a ajuta la o incarcare rapida, dar si responsive, incat sa arate bine pe orice tip de device.

Vrei ca vizitatorii site-ului tau sa gaseasca repede ceea ce cauta?

Iti doresti ca site-ul tau sa poata fi accesat de pe orice dispozitiv?

Contacteaza-ne, iar noi vom face aceste lucruri posibile!
Indiferent de site, realizam o analiza amanuntita si venim cu recomandari avand in minte experienta pozitiva a utilizatorului cu site-ul, traficul crescut, micsorarea bounce rate-ului, precum si cresterea numarului de comenzi finalizate.
Ai nevoie ca site-ul tau sa contribuie la fidelizarea clientilor? Contacteaza-ne, iar noi vom reveni curand cu solutii pentru designul UX si UI.

Scrie-ne acum!