Influencer

Influencer marketing

Societatea zilelor noastre se bazeaza pe opiniile celorlalti, iar dorinta de a afla ce cred altii despre un produs sau un serviciu contribuie decisiv in luarea unei decizii. Din ce in ce mai multe branduri incep sa inteleaga ca simplele recenzii de pe site-urile proprii nu mai ajuta atat de mult. Insa marketingul realizat prin intermediul influencerilor este considerat extrem de eficient de brandurile care au desfasurat cel putin o astfel de campanie.

Selectarea influencerilor potriviti

Peste 50% dintre utilizatorii de Internet urmaresc pe retelele sociale cel putin o celebritate sau un influencer. Insa nu intotdeauna numarul de followeri sau de like-uri conteaza, ci motivul pentru care un influencer este cunoscut. Datorita experitizei noastre, iti vom putea oferi sugestii de campanii cu influencerii potriviti brandului tau, iar in acest fel va obtine recunoasterea meritata.

Relatia cu influencerii

Gasirea influencerului potrivit necesita mai mult decat un mesaj privat sau un email. Acesta este un proces intreg de creare si mentinere a unei relatii, astfel incat el sa devina un brand ambasador al produsului/serviciului pe care il oferi. In caz contrar, atentia si interesul urmaritorilor sai nu vor fi nicidecum cele asteptate.

Campanie influencer marketing. Cum procedam?

Stabilim obiectivele

Inainte de a cauta influencerul sau influencerii ideali pentru inceperea unei campanii, trebuie sa intelegem care sunt nevoile, precum si obiectivele businessului tau. Astfel, pentru a veni in intampinarea cerintelor tale, trebuie sa intelegem mai bine pozitionarea brandului.

Analiza competitorilor

Ne dorim sa facem o selectie atenta a influencerilor, iar analiza influencerilor cu care lucreaza competitorii tai este parte din strategie. Nu ne dorim sa le calcam pe urme, ci sa invatam din succesul si greselile lor, astfel incat sa alegem influencerii potriviti pentru campania ta.

Identificarea personas

Pe cine vrei sa influentezi prin crearea acestei campanii? Prin crearea unor personas, vom putea determina motivatiile publicului tau tinta, iar astfel vom selecta influenceri care sa aiba o audienta potrivita.

Contactarea influencerilor

Imediat ce vom sti ce audienta vrei sa atragi, vom contacta influenceri romani care sa se potriveasca campaniei ce urmeaza a se desfasura. Le vom scrie din partea companiei tale celor care se potrivesc cel mai bine. Ulterior, de la negociere pana la planificare, vom initia si conduce comunicarea pana la final.

Implementarea strategiei*

Imediat ce costurile si livrabilele incluse sunt agreate de catre tine si influenceri, incepe implementarea strategiei! Acest lucru presupune sprijinirea acestora cu tot ceea ce au nevoie pentru a promova produsul sau serviciul tau, astfel incat totul sa iasa ca la carte.

Raportare

Bineinteles, la sfarsitul campaniei vom realiza un raport care sa reflecte rezultatele acesteia. Chiar daca aceasta va tine timp de cateva luni, ne vom asigura ca totul decurge perfect si ca sunt indeplinite toate conditiile pentru ca brandul sa aiba parte de cea mai buna expunere din partea influencerilor.

*Implementarea strategiei

Combinand creativitatea si datele in privinta influencer marketing-ului, reusim sa aducem rezultate tangibile care vor contribui la cresterea notorietatii unui brand. Nu ne aruncam in fata trendurilor, ci analizam continuu tot ce apare nou, astfel incat tu, in calitate de client, sa benecifiezi de tot know-how-ul nostru.

Desigur, nu spunem nu lucrurilor noi, atunci cand suntem convinsi ca vor avea un impact pozitiv asupra unui brand. Ne consideram partenerul tau si credem ca avem aceleasi obiective, motiv pentru care vom face tot ce ne sta in putinta pentru a te face si mentine un jucator de top in categoria in care activezi. Vom contacta influenceri din partea ta, luand in considerare trei factori esentiali:

  • Reach
    – vom selecta influenceri care pot ajunge la o audienta larga sau la o audienta targetata, cu mesajul dorit.
  • Relevanta
    – avem in vedere conexiunea pe care influencerii o pot avea cu brandul/industria, dar si colaborarile anterioare.
  • Rezonanta
    – acest factor semnifica puterea influencerilor in comunitatile lor si capacitatea lor de a influenta cu adevarat comportamentul audientei.

Vrei sa derulezi campanii cu influenceri in mediul online?
Iti doresti sa transformi influencerii in ambasadori ai brandului tau?
Scrie-ne, iar noi vom contura strategia de influencer marketing potrivita!
O sa efectuam o analiza a influencerilor potriviti campaniei tale, iar apoi vom veni cu o strategie clara, care sa aiba in centru brandul, pentru ca ulterior sa realizam analize si rapoarte care sa reflecte rezultatele.
Trebuie sa iti faci brandul cat mai cunoscut in mediul online? Scrie-ne, iar noi vom gasi influencerii cu o audienta interesata de acesta!

Contacteaza-ne!